Sunday, January 21, 2007

Predchádzajúce dva príspevky budú presunuté sem. Alebo skôr nakopírované.

Takže, vačka vstrekovacieho čerpadla musí byť nastavovateľná, priemer kruhu asi 5 centimetrov. Vysúvací segment sa dá ľahko vytvarovat v postskripte, treba len mať odhadnutú rýchlosť horenia. Vnútri vačky je klzne uložený šesťhran/osemhran/čokoľvek, čo je v mieste regulácie zúžené - týmto sa posúva klzný diel. (obrázok povie viac)

Palivové vstrekovacie čerpadlo ostáva na pôvodnom mieste, tam mu je dobre, ale samostatné čerpadlo na vodný roztok by malo byť nad hlavou, alebo blízko vačkovky tak, aby rúrka s tlakom vody išla priamo k svojej tryske. Táto "rúrka" bude asi vysústružená tyčka s priemerom 10-20mm a vŕtaním 2-4mm. Otázka zostáva ako spraviť trysku. Dnes ma napadlo použiť nízkotlakový systém záhradného zavlažovadla ako v humne, alebo využiť tlak palivového prúdu a strhávať a premiešavať pričerpávaný roztok tým. Stále ale narážame na nedostatok vhodných motorov na priamu úpravu.

Teraz by mal nasledovať test pridávania roztoku rôznych koncentrácií (a tým pádom teplôt) do plameňa horáku - vykurovania. Odporúčam kus šamotovej rúry postavenej na dvoch tehlách v kachliach - doprostred plameňa zavedená pod uhlom obetná rúrka, a ešte treba spraviť pozorovacie okienko.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home